[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
FREESCO Support • View topic - 2 Pcmcia Nic's

2 Pcmcia Nic's

If it does not fit any where else, then post it here.
SPAM is not allowed, here or any other forums

Postby Thasaidon » Sun Aug 12, 2007 3:11 pm

Hi, I think I already asked this before, but I can't remember the answer, nor can I find the particular post I asked this question.
So here goes again...

I have an old laptop. Toshiba Satellite 4070CDS.
This laptop has no build in network interface, but it does have 2 pcmcia slots.
I have an old Xircom Creditcard Ethernet 10/100+ Modem 56 card
and a newer Sweex Lan Adapter PC Card 10/100

Since the Xircom is a very flat card, the Sweex fits in the above pcmcia slot.

I installed Freesco 036 on the laptop with the pcmcia package, but only the Xircom is recognized at 0x300 IRQ3.
The Sweex card is not seen at although the "speed led" is lighting up after Freesco finishes booting.

now for the million dollar question...
Is it possible at all to have 2 pcmcia card running at the same time in the same machine?
Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Peppe/Sweden » Sun Aug 12, 2007 4:02 pm

[COLOR=blue] You mean that I don?t fly airplanes , I don?t have a grilfriend and don?t have a dog ? Buuh , I grow up to be a real loser! (The Kid , walt disney) [COLOR=blue]
User avatar
Peppe/Sweden
Junior Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: Wed Feb 05, 2003 4:41 pm

Postby Lightning » Sun Aug 12, 2007 9:32 pm

If you are afraid that you might make a mistake. The chances are high that you will never learn anything.
User avatar
Lightning
FREESCO GOD !!
 
Posts: 12081
Joined: Wed Nov 14, 2001 6:50 am
Location: Oregon, USA

Postby Thasaidon » Mon Aug 13, 2007 3:21 am

Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Slowpoke » Mon Aug 13, 2007 1:24 pm

User avatar
Slowpoke
Advanced Member
 
Posts: 233
Joined: Fri Aug 12, 2005 4:08 pm
Location: Upstate New York, USA

Postby Lightning » Tue Aug 14, 2007 2:00 am

If you are afraid that you might make a mistake. The chances are high that you will never learn anything.
User avatar
Lightning
FREESCO GOD !!
 
Posts: 12081
Joined: Wed Nov 14, 2001 6:50 am
Location: Oregon, USA

Postby Thasaidon » Tue Aug 14, 2007 2:42 am

Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Lightning » Tue Aug 14, 2007 5:13 pm

If you are afraid that you might make a mistake. The chances are high that you will never learn anything.
User avatar
Lightning
FREESCO GOD !!
 
Posts: 12081
Joined: Wed Nov 14, 2001 6:50 am
Location: Oregon, USA

Postby Thasaidon » Wed Aug 15, 2007 2:34 am

<a href='http://thasaidon.homeip.net/tmp/LA500010_Linux.zip' target='_blank'>Here</a> is the link to the driver files as I downloaded them from the Sweex site.

As for the rtl8139.gz and pci-scan.gz, I put them in the /drv folder, and set the IRQ and IO of the Realtek to 0 and 0 in the setup, but to no avail...

The strange thing is... I can now no longer ping anything via my Xircom, which I could earlier. And when I remove both files from the /drv folder and restart, the Xircom works again. In both cases the Xircom is detected and is shown in the ifconfig.

Thanx sofar for the help, I appreciate it! :)
Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Thasaidon » Wed Aug 15, 2007 10:44 am

Well, I installed Ubuntu Server 7.04 on the same laptop to see if I could get things to work. When booted, Ubuntu only sees the Sweex card and not the Xircom.
But when removing both cards and re-inserting them into the slots (Xircom first), Ubuntu sees both, and after some configuring, they both work properly.

I managed to get an <a href='http://thasaidon.homeip.net/tmp/ifconfig.txt' target='_blank'>ifconfig.txt</a> and <a href='http://thasaidon.homeip.net/tmp/lshw.txt' target='_blank'>lshw -C network</a>
(you can download them by clicking on them)
ifconfig shows the Sweex using IRQ11 and IO 0x2000 (yes that is two thousand!)

Maybe this wil help some more...
For me? it just confused me more, LOL
Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Lightning » Wed Aug 15, 2007 8:08 pm

If you are afraid that you might make a mistake. The chances are high that you will never learn anything.
User avatar
Lightning
FREESCO GOD !!
 
Posts: 12081
Joined: Wed Nov 14, 2001 6:50 am
Location: Oregon, USA

Postby Thasaidon » Thu Aug 16, 2007 10:32 am

Lewis, did I tell you...
<span style='font-family:Arial'><span style='font-size:21pt;line-height:100%'><span style='color:red'>YOU ARE THE MAN!</span></span></span> :D :D :D :D

I installed the new pcmcia package, set the appropriate IRQ and IO in the setup, and voila!!!
All I have to do now, is buy a new (cheap) HD for the lappy, because the 4Gig that is in there now, is almost breathing it's last breath...

Thank you very much!!!!

There is one but...
When Freesco boots, it says:
"Starting rc_user... done"
but then it takes ages before the next lines:
"There is a nice Control Panel - ..."
and the login appear.

I'm not sure what is loaded after the rc_user (or next to the rc_user)...
but it seems to take a very very long time...
Ah well, I can live with that ;) since the main thing is working alright now!

thanx again!
Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Lightning » Thu Aug 16, 2007 6:27 pm

If you are afraid that you might make a mistake. The chances are high that you will never learn anything.
User avatar
Lightning
FREESCO GOD !!
 
Posts: 12081
Joined: Wed Nov 14, 2001 6:50 am
Location: Oregon, USA

Postby Thasaidon » Fri Aug 17, 2007 1:29 am

Yes I saw it was the timeserver, but I noticed after I already posted my previous post. :P
In my logs I was seeing Freesco trying to translate my timeserver domain via DNS.

The strange thing is... when I tested this, the Lappy did have access to the internet via my current Freesco (033) because the 1st thing I did when all was up and running, was to download your MC package :D.
but I'll check it out.

Now that the install is still "fresh" I think I'll upgrade to 037, or is 038 being released any time soon?

---update---

Just a quick update...

I noticed that when booting and Freesco "hangs" with the synctime... Freesco isn't pingable either, nor can it ping to the outside world (From TTY2).
To be sure it's no firewall rule... I added 2 rules in the rc_user to allow anything.
But it still didn't work...
However... when I log into the 2nd console and do an rc_main restart, Freesco can be pinged immediately, and the synctime process finishes too...
This only works with the rc_main restart. An rc_net restart, for example, does not work.

Also, if I change the kernel to kernel-037.vipc-ipsec (because I need vipc for Apache), Freesco displays the same problem.

Freesco does not "freeze" all the time, it just occasionally does.
Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Postby Thasaidon » Sun Aug 19, 2007 3:25 am

here's another update....

I was thinking this could be a hardware or system problem, so I tried various settings in the BIOS, but to no avail.
When I start the laptop, Freesco does not connect to the network 2 out of 3 times when (re)booting.
the only solution then is either another (re)boot or a rc_main restart from tty2.
Like I said before... an rc_net restart does not work.

The HDD has some bad sectors, but those are near the end of the HDD and not on the part where Freesco is located, also various scandisks show everything ok (except for the already marked bad clusters).

So what could it be?
Experience shared, is experience gained.






Image
User avatar
Thasaidon
Advanced Member
 
Posts: 411
Joined: Tue Feb 05, 2002 9:38 am
Location: The Netherlands

Next

Return to Other Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest